Bon bini sint & piet!! - Reisverslag uit Noord, Aruba van lonneke08 - WaarBenJij.nu Bon bini sint & piet!! - Reisverslag uit Noord, Aruba van lonneke08 - WaarBenJij.nu

Bon bini sint & piet!!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg

17 November 2008 | Aruba, Noord

Hoi iedereen,

De goed heiligman is ook aangekomen in Aruba!
Een hele andere intocht dan in Nederland! Hier waren maar iets van 100 mensen! ja ja, en ook heel erg weinig pieten! Een stuk of 20 pieten.. en ja 1 sint natuurlijk. Maar wel een hele neppe.!

Owkey ik begin bij het begin. Zondag werd ik om half 10 opgehaald hier thuis. Met mijn oppas gezin mocht ik mee om de sint binnen te halen bij rochers beach in san nicolas.
Tegen kwart voor 11 waren we daar aangekomen, en liepen we naar het strandje waar alle mensen stonden.
Echt weinig mensen waren het je kon ze zowat tellen!
Op een grote platte wagen stond een man in het papiaments verslag te geven over hoe het stond met de aankomst van de sint.
Eerst kwam er een kleine boot met ongeveer 20 a 25 pieten er in. Owje zou de sint nog wel komen... (zei de verslag gever)
Gelukkig hij kwam er aan.. met een politie speet boot. Hoe orgineel!
Niet dus. De boot was niet eens versiert! Maar ja.
Voor de kids was het super want je kon heel erg dicht bij de sint komen en echt heel vaak een handje geven! Maar ik ben een hele super drukke intocht gewent zoals in twello. Nou dat is hier totaal niet zo dus!
Er was trouwens ook geen muziekband bij wat wel erg jammer was want dat maakt wel heel veel sfeer bij zo'n feest.
De meisjes waar ik oppas waren bang voor de sint en z'n pieten dus ik ben niet dichtbij geweest.
Tegen half 12 was de pret voor bij en gingen we terug naar huis rijden. Dat was makkelijker gezegt dan gedaan! Nou iedereen dacht dat natuurlijk, en ik maar denken dat het niet zo druk was. Er stond echt een file op aruba! Niet normaal! we hebben ongeveer 2 uur gedaan om terug te komen naar oranjestad!

Die dag heb ik verder niks gedaan lekker geluierd en uitgerust want ik was moe van de verjaardag van melvin (die zaterdag)
Morgen naar saw 5! Nou ik ben benieuwd!
Geniet van de foto's

Liefs van lonneke

• 18 November 2008 - 01:40

Ruud:

Ik denk dat ze niet zoveel van sinterklaas maken omdat ze al genoeg zwarte pieten hier hebben :P

'k hoop dat je 'n goeie nachtrust krijgt want morgen zal dat wel niet lukken na saw (grapjuh)

• 18 November 2008 - 14:46

Han:

Haha Lonneke ben opgelucht! Wou misschien ook nog gaan maar nu ik de foto's zie ben ik blij dat ik niet ben gegaan :P
    Wat een schandalige aankomst van Sinterklaas!

Gezellig ook die industrie op de achtergrond, in zon pauperopblaasboot!
    Maar goed vanavond wel Saw 5 dus ;D

• 18 November 2008 - 14:50

Papa:

Héé Lonneke,

Je hebt er weer een gezellig verhaal van gemaakt.

Hier in Nederland is het zwart van de pieten.Ze hebben ons in ieder geval niet overgeslagen.
    Zoals je weet ieder weekend de schoen zetten Het was meteen de eerste zaterdag al raak.

Het is alleen te hopen voor jou dat 1 van die 20 pieten nog wat in jou schoen doen.

Moet je ook eens proberen !!!
    Misschien heb jij ook wel geluk,

• 18 November 2008 - 19:41

Sass:

Haha wat grappig een sinterklaas in een speedbood dat al die kindjes nog geloven daar
    Xx hier in the netherlands gaat het veel anders
    Xx hvj veel plezier daar

• 23 November 2008 - 07:47

Natascha:

He Lonneke,
    Wat een rare aankomst inderdaad. Niet echt een kinderfeest.
    Hier zitten we volop in de sinterklaas en zwarte pieten. Cas heeft 2 keer zijn schoen mogen zetten en 2 keer een treintje van Thomas gekregen. Prachtig om steeds dat verbaasde en blije gezichtje te zien.
    De schoen mag trouwens nog steeds niet in de kamer, moet nog steeds voor de brievenbus gezet worden!
    Veel plezier daar nog en lief zijn! Dan stopt de sint misschien wel wat in je schoen!
    liefs van ons en knuffel van cas

• 23 November 2008 - 15:11

Oma Ella:

hoi lonneke,

Komisch om sint zo binnen te zien komen. Een zonovergoten omgeving en dan sint in z'n warme kleding. Je staat leuk op de foto met de kinderen.
    Een gezellige verjaardag gehad denk want je moest er van bijkomen. Wat is een saw5 ? Een domme vraag denk ik maar dat kan toch als je oma bent. Zo af en toe loop ik echt achter.
    Jij zit heerlijk in de zon, nu wij hebben hier de eerste echte sneeuw gehad. Het bleef liggen en konden er sneeuwpoppen worden gemaakt. Sas zal het niet leuk hebben gevonden want zij moest er denk ik met de fiets door naar school!
    Heeft sint ook nog een cadeautje voor jou meegenomen of in je schoen gedaan? Vieren jullie trouwens ook sint vanuit rambamboelie of bij je oppasgezin of met melvin en ruud ?
    Opa is met het halloweenfilmpje van rambamboeli aan het monteren.
    lieve meid een lekker weekend en tot de volgende keer. xxxx

• 23 November 2008 - 17:09

Opa Gerrit:

Bonbini Lon.
    Ik ben nog maar nauwelijks van de grote tocht naar Aruba bekomen en zit ik via de video al weer midden in RAMBAMBOELI.
    Leuk geworden.
    Het hele verhaal op de video heb ik aan oma laten zien en zowaar, ze had wel mee gewild.
    Maar ze geniet maar van de videobeelden. Als de film van het haloween gebeuren klaar is stuur ik hem wel op. Doe er wel een briefje bij zodat je naast het kijken ook nog wat te lezen heb.
    Groetjes van Opa

• 26 November 2008 - 17:19

Sint:

Dag beste Lonneke,

Wat fijn dat je bij mijn intocht aanwezig kon zijn. Ik begrijp dat je mijn aankomst in Nederland meer waardeert, maar ook op Aruba zijn de kinderen heel blij met mijn aankomst. De tekeningen, die ik bij de vele schoenen aantref, maken van mij een heel gelukkige Sint. Ik zou ook graag bij jouw schoen een mooie tekening aantreffen, en zal er voor zorgen dat je een mooi presentje zult vinden. Ik reken op je!

Groeten van de Sint

NB: de foto's zijn erg goed gelukt.

• 27 November 2008 - 11:54

Opa Reinders:

Hallo Lonneke.

De video van Halloween bij Rambamboelie is klaar en heb hem opgestuurd gisteren 26 nov .

Tel maar uit wanneer hij in de bus valt op Aruba Noord.

De rest van de film lukt ook wel, maar de comp. is stuk en staat bij de reparateur. Als hij klaar is ga ik verder en stuur ik hem op.

Het is hier wel weer om achter de comp. te zitten, want het is koud. De warmte op Aruba is nu ver weg maar soms verlang ik er weer naar. Het was een mooie week.

Hier achter onze tuin wordt nu ook gebouwd en dan dien ik de afrastering te zetten. Moet het wel iets warmer worden.

We hebben nu de Kerst voor de deur staan en willen nog naar een kerstmarkt in Duitsland. Dat is nu dichtbij: het lijkt me erg sfeervol.

Lonneke veel xx in het kwadraat en tot schrijfs.

Opa en oma