Curacao, here i'm come
Door: Lonneke
17 December 2008 | Nederland, Amsterdam
Hoi iedereen,
Daar was ik dan weer!
Ja ja dit gaat een groot bericht worden over Curaçao..
Vrijdag ochtend ging om half 6 m´n wekker omdat om 6 uur a kwart over 6 ik opgehaald werd door Rob, Han en Ilse.
Met hun ga ik naar Curaçao, Ilse twijfelde nog over de tickets dus ging kijken op het vliegveld of ze mee zou gaan of niet.
Het bleek dat de tickets duurder waren als je ze op het vliegveld koopt.. dus Ilse had besloten om niet mee te gaan.
Ik heb een ticket van 300 gulden zonder tax etc.. die tax is ook wel zo 100 gulden maar ja. Dan heb je wel een super mooi weekend Curaçao voor terug hè!
Dus om kwart over 6 reden we naar het vliegveld, daar ingecheckt, door de douane etc. gegaan. Alles ging helemaal goed, geen drugs of dat soort dingen! Goh had ik eigenlijk ook niet verwacht hoor.
Wij op de borden kijken en wat bleek nou dat we twee uur vertraging hadden! We zouden om 8 uur vliegen maar ja dat werd dus 10 uur. Daar wat rond gekeken, een stikker van Aruba gekocht voor op m’n koffer en koffie gedronken met pizza.
Het was een super klein vliegtuig waar we mee naar curaçao gingen! Lopend over het vliegveld heen naar het vliegtuig! Heel vreemd dat je niet door z’n slurf hoeft te lopen maar wel heel stoer.
De vliegreis ging heel snel ongeveer een half uurtje vliegen naar Curaçao. Daar aangekomen moesten we inchecken en konden we gaan kijken of er een auto vrij was voor ons.
Het incheken ging prima maar ja die auto huren was een ander verhaal.. Op Curaçao moet je 23 of 24 zijn als je een auto wil huren. Rob is 23 maar hij was z’n rijbewijs vergeten die lag nog in het appartement in Aruba.. dus dat was een probleem. Han heeft wel een rijbewijs maar 22 en tja dan mag je geen auto huren..
Heel gezeur op het vliegveld daar, wij chagrijnig.. Toen maar in een taxi gestapt naar het bed& breakfast toni kunchi gereden.
Daar konden we na een hoop gezeur en gestres toch nog een auto huren van een man die ons zomaar vertrouwde! Echt geluk want anders hadden we nergens een auto kunnen huren en weet ik niet of het een leuk weekend was geworden.
Toen zijn we naar willemstad gereden. Echt een hele mooie plaats, gezellige winkelstraatjes, leuke terrasjes, gezellige marktkoopkraampjes. Heel gezellig, veel gezelliger eigenlijk dan oranjestad hier op Aruba..
Heerlijk op het terras gezeten en rond gelopen daar.
Savonds lekker optijd gaan slapen want we waren alle drie hartstikke moe.
Zaterdag een hele drukke dag gehad, super veel gezien en gedaan.
Sochtends vroeg op pad gegaan. We gingen naar de andere kant van Curaçao, naar het cristoffel park. Daar door heen gereden met de auto en de cristoffelberg beklommen.
Ja het klinkt echt wel makkelijker dan dat het is! Een wandeling ( klim) van 55 minuten heen en terug. De hele weg is klimmen en klauteren. Maar het resultaat was echt geweldig! Zooo mooi als je daar boven op het topje van de berg staat! Je kan over heel Curaçao kijken! Ik vond het wel vergelijkbaar met als je in het vliegtuig zit en net opgestegen bent (of daalt natuurlijk.. ).
Toen we beneden waren zijn we gelijk weer door gereden en bij de grote en kleine knip gaan kijken. Leuke baaitjes zijn dat. Op Curaçao heb je heel veel van die baaitjes en op Aruba helemaal geen.
Toen naar de playa forti gegaan want het bleek dat je daar van een rots kon afspringen in de zee. Die rots hebben we zeker gevonden en ja we zijn er ook af gesprongen! 13 meter hoog was die rots zeiden ze.. Super gaaf maar ook wel eng!
Er staat een filmpje op hoe ik van die rots af spring! Kijk maar!
Toen door gereden naar nog een strand playa lagoon, erg mooi.
Savonds gegeten bij jaanchie’s echt een restaurantje uit Curaçao, hier heb ik leguaan gegeten! Erg bijzonder maar leuk om geproefd te hebben! Eigenlijk was het wel lekker!
Savonds zijn we naar mambo geweest, de bekendste uitgaans gelegenheid op Curaçao aan het strand. Super gezellig op gemaakt daar, je kan er eten, drinken en dansen en ook nog eens bekende mensen tegen komen!
Ja ja we zijn er wat tegen gekomen! Najip amhali , hint ,en pierre van hooidonk!
De volgende dag was het slechter weer, regenachtig en grijs.. we zijn gaan kijken bij het sea aquraium of ik nog met dolfijnen kon zwemmen maar jammer genoeg kon dat niet meer want het was allemaal al gereserveerd, wel kon ik dolfijnen aaien,, maar ja dat koste ook al zo 100 dollar! En daar zat nog niet eens de entree bij in! Dat hebben we dus niet gedaan. Ook geen spijt van gelukkig!
Die dag een beetje rond gereden, door willemstad nog gelopen, het fort nasau bezocht en nog lekker relaxt op het strand gelegen.
De terug weg hadden we weer vertraging met het vliegtuig… wel balen maar ja niks aan te doen. Twee uur weer..
Nou die terug weg is m’n koffer echt goed verkloot, een dopje aan de zijkant er af, alle bloemenstikkers er af.. echt helemaal onder de krassen!! Sonde eigenlijk maar ja niks aan te doen.
Dat dopje kan ik nog wel maken voor de terugweg en dan moet ik thuis maar kijken of ik nog garantie heb op dat ding..
Maandag weer begonnen met stage.. voor 3 daagjes maar! Vandaag de kerstshow gehad met de kinderen en nu echt kerstvakantie!
Helemaal nog niet het gevoel dat ik vakantie heb. Maar dat komt morgen wel als ik lekker in m’n bedje kan blijven liggen terwijl ik melvin en ruud hoor weg gaan. Heerlijk!
Van brenda en freddy hebben we een klein kerstboompje gekregen en een Kerstmannen lamp om een beetje in de stemming te komen. Buiten hanger en nu (nep ) zuurstokjes in de boom en als het goed is krijgen we ook nog lampjes buiten!
Iedereen een hele fijne kerstvakantie gewenst en fijne feest dagen!
Opa de video is super! Samen met de kinderen hebben we hem bekeken, helemaal geweldig vonden ze het om zich zelf terug te zien op het pompoenfeest! Super mooi gemaakt!
Nog maar een paar weekjes en dan ben ik al weer in het koude nederland :( Jammer want ik begin het net nog meer naar m'n zin te krijgen hier.
9 januari word er een afscheidsfeestje gegeven voor mij! :) echt wel lief! Vandaag al een cadeautje gekregen van twee kindjes die ik niet meer zie :( Er leuk cadeautje trouwens! heel lief
Maar ik vind het bericht nu wel lang genoeg geworden! haha
Heel veel liefs en groetjes uit het koude aruba ;) (29 graadjes maar)
doeeeeg
Daar was ik dan weer!
Ja ja dit gaat een groot bericht worden over Curaçao..
Heerlijk op het terras gezeten en rond gelopen daar.
Savonds lekker optijd gaan slapen want we waren alle drie hartstikke moe.
Zaterdag een hele drukke dag gehad, super veel gezien en gedaan.
Er staat een filmpje op hoe ik van die rots af spring! Kijk maar!
Toen door gereden naar nog een strand playa lagoon, erg mooi.
Iedereen een hele fijne kerstvakantie gewenst en fijne feest dagen!
Maar ik vind het bericht nu wel lang genoeg geworden! haha
Heel veel liefs en groetjes uit het koude aruba ;) (29 graadjes maar)
doeeeeg
18 December 2008 - 01:10
Melvin:
beetje kort berichtje he:P
nee grapje, mooi verhaal hoor.
nu hoor je ons 's morgens weg gaan maar de laatste 2 weken is het andersom he;) -
18 December 2008 - 15:57
Oma:
meid 't is om jaloers te worden. Volgens mij heb je meer lol dan dat je voor school moet werken. Nu, je bent er ook maar zo kort dus geniet zo veel mogelijk. Een mooi verslag jammer van het lange wachten op het vliegveld, had je leuk andere dingen kunnen doen. Geniet van je vakantie!
xxxxx jes oma -
18 December 2008 - 16:31
Opa Gerrit:
Lonneke, wat een fantastisch weekend op curacao. Ik kan me nu wel voorstellen hoe lekker warm je het daar hebt
Af en toe denk ik met weemoed terug aan onze vakantie op Aruba.
Maar ik vind het heel gedurfd, dat je zo maar van die rots afspringt.
Oma keek even mee en deed van angst de ogen dicht. Daarna moest ik de film nog een keer afdraaien.
Waarom staat het beeld overdwars? Is dat er voor om liggend vanuit je bed te kijken?
Je moet nog maar flink genieten, want straks zit je hier weer in de kou. Valt trouwens best wel mee hoor: je moet alleen een hele dikke trui aandoen, daarover een dikke jas en goede sjawl om en nog een muts op . Dan heb je het net zo lekker warm als op Aruba.
Maar geniet voorlopig nog maar volop: de rest komt vanzelf.
Fijn dat jullie de dvd. leuk vonden.
Ik stop nu, anders maak ik een nog langer verhaal dan jij.
Lonneke. heel veel liefs en XXXX in het kwadraat uit Gasselte.
Opa. -
18 December 2008 - 18:42
Hans:
Zo zo. Wat een luxe op stage in het buitenland, veel al zien en dan nog eens een weekendje op vakantie. Succes nog met het laatste stukje en wie weet kom je me nog wel tegen zodra je terug bent in het koude Nederland als je op Schiphol loop -
18 December 2008 - 18:49
Oscar:
heey lonneke,wat een fantastische mooie foto's van Curacao. ik wens je nog veel plezier en succes nog Aruba met je stage nog.
22 December 2008 - 16:20
Papa:
Héé Lonneke,
Wat heb je het toch goed voor elkaar.
Zo'n stage zou je toch iedereen gunnen.
Maar ja, je hebt er hard genoeg voor moeten werken en dat wordt nog wel eens vergeten.
Maar jammer genoeg voor jou duurt je stage nog maar meer een maand.
Ik ben blij voor je dat het erg gezellig was op Curacau.
Wat een leuke sprong heb je gemaakt!!
Echt vet man.
De foto's zien we vast wel in januari als je weer in het mooie dorpje Twello bent.
23 December 2008 - 21:40
Geke En De Rest:
Hoi Lonneke
volgens ons het je een super vet weekend gehad leuke fotos en een leuk verhaal verder wensen we je prettige kerstdagen en een fijne jaarwisseling groetjes van ons allemaal. -
26 December 2008 - 08:35
Natascha:
Lieve Lonneke,
Cas heeft je filmpje wel 20 keer achter elkaar bekeken! En kwam toen tot de conclusie dat het wel heel cool van je was om van de rots te springen.
Jeetje, de dingen die je meemaakt lijken wel uit een film te komen! Hartstikke verdient, want zoals je vader al zei heb je er ook keihard voor moeten werken, dan mag je ook 200% genieten.
Hoop dat ons kaartje goed bij je aangekomen is. Hele fijne dagen nog, een knallend nieuwjaar en we zien je snel weer!(voor ons fijn, voor jouw dubbel denk ik)
liefs vanuit een behoorlijk koud deventer!
26 December 2008 - 20:20
Dichanrei:
Hoopten we dat er zo'n leuk plaatje bij gezet werd, maar helaas .... lukte niet echt.
Dus dan even zo: Alvast "Gelukkig Nieuwjaar"