Gelukkig nieuwjaar!! - Reisverslag uit Noord, Aruba van lonneke08 - WaarBenJij.nu Gelukkig nieuwjaar!! - Reisverslag uit Noord, Aruba van lonneke08 - WaarBenJij.nu

Gelukkig nieuwjaar!!

Door: Lonneke

Blijf op de hoogte en volg

03 Januari 2009 | Aruba, Noord

Gelukkig nieuwjaar iedereen!

Om het jaar in Aruba te beginnen was heerlijk, lekker warm en tenminste geen dikke warme jas aan als je buiten bent!
De kerst dagen vond ik minder leuk, thuis doe je toch altijd de vaste dingetjes die eigenlijk altijd wel leuk zijn dus met de kerst dagen had ik het even moeilijk maar ach 1e kerstdag gezellig wezen barbecueën bij de sunshine appartments. Erg gezellig was dat en de 2e kerstdag heb ik nog even op twee kinderen gepast wand de ouders hadden een feestje.
´s Avonds zijn we met een groep van 15 man uit eten geweest bij de taxas the brazill. Een heel luxe en lekker restaurant waar je onbeperkt vlees kan eten.
Als voor gerecht kon je lang een buffet lopen waar ze allemaal buitenlandse producten hadden en vreemde dingen die ik niet eens kende.
Zoals bijzondere kaas, sushi, ansjovis en dat soort dingen lagen er allemaal!
Toen het voor gerecht, er lag een kaartje naast je bord met de ene kant groen en de andere kant rood, als je nou vlees wou moest je het kaartje op groen draaien dan kwamen er allemaal mannetjes met grote spiesen met vlees langs om te vragen wat je wou. Dan kon je zo opgeven van die spies een beetje dit en van dat een beetje. Echt ideaal!
Als na gerecht een heerlijk toetje (nou ja een taartje want toetjes doen ze op Aruba niet aan in het restaurant).
Oudejaarsdag heb ik nog 3 uurtjes glaskralen gemaakt bij Marian, erg gezellig en leuk is dat altijd. Het zijn weer hele mooie kralen geworden! (laatst zag ik ze in een winkel liggen voor per stuk 25 dollar! Echt heel duur!)
´s Middags heb ik gewoon opgepast tot ongeveer 6 uur.
Die avond heb ik eerst met thuis gekletst op de skype toen het bij jullie al Nieuwjaar was! Dat was wel grappig want ik had nog echt niet het idee dat het al Nieuwjaar was! (bij mij dan ook nog niet maar thuis wel)
Later die avond zijn we rond 11 uur op pad gegaan, richting de paddock omdat we dachten dat iedereen daar zou zijn, toen we daar waren zagen we alleen maar oude Amerikanen… nou daar wouden we niet ons nieuwe jaar vieren.. Dus zijn we naar het alto vista capel gereden want het bleek dat daar veel mensen stonden die we kenden.
Daar zijn we bij de ‘waterton’ gaan staan omdat daar echt heel erg mooi uitzicht is op het eiland. Je kan helemaal vanaf de vuurtoren naar de hooiberg kijken dat hele stuk kun je zien vanaf die berg! Heel erg mooi. Daar afgeteld en elkaar de gelukkig Nieuwjaar gewenst, champagne gedronken en gekeken naar het mooie uitzicht met het vuurwerk!
Met z’n allen toen naar de paddock gereden en daar gefeest tot laat.
Al met al een heel goed begin van 2009!
Hoe is het Nieuwjaar bij jullie verlopen? Laat maar weten ik ben benieuwd!
Groetjes Lonneke

• 03 Januari 2009 - 17:31

Opa En Oma Notten:

wij hebben jou mooie brief gelezen en willen jou vanaf deze reactie ook een gelukkig nieuwjaar wensen wij hebben met nieuwjaarsnacht wel de winterjas aangedaan en kunnen ons niet voorstellen dat je het daar warm hebt gehad. wel gezien dat je het heel leuk hebt gehad en ook daar lekker eten te koop is. al deze lezers wensen wij voor het nieuwe jaar alle goeds toe en een goede gezondheid voor 2009 . beste lonneke geniet de komende dagen nog van alles om je heen en als je straks hier op aan komt een goede reis huiswaarts.groetjes van uit een winters twello.
    doeg xx opa en oma

• 04 Januari 2009 - 14:52

Oma Ella:

hoi lon,

,t ja dat zijn dan van die momenten ( zoals met kerst) dat je even ervaart dat je ver van huis bent. Maar ondanks dat zul je fijne kerstdagen hebben gehad. Uit je mail begrijp ik dat jullie daar ook vuurwerk konden afsteken en zien. Zo hoog is het extra mooi. ,t was vast heel vreemd om in je zomerkloffie oud en nieuw te vieren. Hier is het goed koud geweest. M,n voeten kriebelden om te gaan schaatsen, maar ik heb ze aan mamma gegeven dus kon ik niet in de verleiding komen. M,n linkervoet wil niet goed meer en is het heel erg oppassen en vallen wil ik niet. Nu zit ik voor het raam en kijk naar een sombere bosrand. Het regent al de hele dag!! Daar gaat het ijs !
    Toch zegt de weerman dat het schaatsweer blijft. Nu dat hoop ik maar. Als het nu gaat dooien en daarna weer opnieuw gaat vriezen heb je misschien nog wel kans dat er ijs is als je terug bent.
    Ik denk dat je wel een mooi afscheidsfeestje bij Rambamboelie zult krijgen. Volgens mij zijn de kindjes helemaal niet blij dat jij weg gaat!
    Krijg je nog een beoordeling van de leidsters? Vast en zeker een hele goeie toch!
    Meissie xxxxx van oma

• 04 Januari 2009 - 17:46

Martijn:

Hee" Lonneke,

Weer een leuk verhaal.
    Ik heb oud en nieuw bij Rene Siero gevierd.
    Dat was ook gezellig.

Veel plezier nog.

Kus, Martijn

• 04 Januari 2009 - 22:47

Opa Gerrit:

Hoi Lonneke. Van oma heb je het meeste nieuws al wel gehoord, maar ik zal er nog even iets aan toevoegen. Nu ik op Aruba ben geweest kan ik me goed voorstellen hoe raar het is om met die warmte oud en nieuw te vieren.
    Het is leuk dat je vertelt vanaf de Alto Vista kapel het vuurwerk te hebben kunnen zien, dat kan ik me nu goed voorstellen hoe dat is.
    We hebben hier in Gasselte kunnen genieten op oudejaarsdag van het carbid schieten. Er is een hele lijn in Drenthe waarlangs dit gebeurt en het doel is hetzelfde als midwinterhoorn blazen nl.: signalen aan elkaar doorgeven maar dan niet met mooie tonen van een grote "toeter" maar met de doffe dreunen van een melkbus waar het deksel afknalt door het carbid.
    We hebben de jaarwisseling 's nachts bij Tante Riek en Oom Dieko gevierd.
    Voor we daar naartoe gingen hebben we alles wat los stond rondom het huis veilig gesteld. De traditie is dat hier 's nachts mee "gesleept" wordt en je de andere ochtend maar moet zien waar je het weer terug haalt.

Ja, het duurt nu niet zo lang meer dat je weer terug bent in dit land met zijn "rare" tradities.

Je zult nog voor je terugreist nog wel wat van ons horen.

Lonneke, heel veel XXXX in het kwadraat en tot schrijfs.

O, ja. De niuwjaarswens hadden we al via skype gedaan. We zijn er nog niet goed achter waarom het geluid het niet deed, want we hebben met saskia geskypt (schrijf je dat zo?) en dat ging wel goed. Proberen we het binnenkort nog maar eens.

Opa.

• 15 Januari 2009 - 09:07

Mamsie:

waar blijft de rest van je verslag? Of ben je al aan het wachten op het vliegveld? Groetjes van mij.