23/9/08
Door: webmaster
23 September 2008 | Aruba, Noord
Hoi iedereen,
Na een druk maar leuk weekend heb ik we er ff iets te vertellen.
Vrijdag avond zijn we naar het strand geweest. Heerlijk weer was het... namelijk lekker afgekoeld. Die nacht stonden er heel veel sterren. Echt ongelovelijk mooi. Ik heb ook nog een wens mogen doen want ik zag een vallende ster. Ik hoop dat de wens gaat uitkomen! (ik verklap hem lekker niet!)
Zaterdag eerst lekker uitgeslapen tot een uur of 11. Rond 13.00 kwamen rob en han ons ophalen met hun jeep.
Met hun gingen we het natural park door om de natural pool te zoeken.
We konden hem eerst niet vinden maar we kwamen wel op een mooie plek. Als je het park door bent kom je aan de zuid kust en daar is het behoorlijk ruig. Er zijn rotsen aan de rand bij de zee en die rotsen zijn wel 3 of 4 meter hoog. We zagen een strandje liggen beneden bij de zee, en gingen kijken hoe we daar konden komen. Want dat zou echt gaaf zijn om daar te komen. We hadden gevonden waar we naar beneden konden dus gingen we het proberen. Ik vond het best eng want het was hoog! En het zijn wel rotsen waar je eigenlijk af springt dus je kan snel je voeten open halen.
Gelukkig kon het en ging het goed. Super mooi was het, en de zee was heel erg sterk. De golven waren hoog en de stroming heel hard. Lekker daar ff in de branding afgekoeld.
Na een tijdje zijn we terug gelopen naar de auto en hebben we bij een park wacht de weg naar de natural pool gevraagd.
De weg naar de pool was echt een avontuur!! Het waren echt grote rots blokken waar je over heen moest met de auto. (eigenlijk kon het helemaal niet want we hadden een hele lage jeep zonder 4wieldryve .. maar we zijn er gekomen hoor!! Na heel wat geklooi! De auto ging op sommige stukken echt eng scheef!! Soms leek het net of de auto zo kon omvallen had ik het idee. (natuurlijk kan dat niet!)
Toen we er waren viel het mij echt tegen. ik had verwacht dat de pool helemaal dicht zou zijn. dat je een pool tussen de rotsen zou hebben en dat daar het water overheen zou gaan. Maar dat was niet zo. Het leek op een maanvormig stuk rots in de zee waar wat kleine rotsjes omheen lagen.
We hebben gezwomen daar. Er waren heel veel vissen en ook heele gekleurde vissen! Kep weer gesnorkeld daar, gele, blauwe , groene, geel gestreept van allerlei soorten kleuren vissen. Ook heb ik koraal gezien voor het eerst in het echt. Aan 1 van de rosten daar zat heel vee. mooi gekleurd koraal.
We hebben daar ook nog van de rotsen afgesprongen. Wel eng vond ik maar ook heel erg gaaf!
De terug weg was echt geluk hebben dat we met de auto er nog kwamen. We moesten een hele stijle bult op.. we kwamen er niet op! En een stof enzo als we gas gaven! Dus met z´n 3en zijn we ff uit de auto gegaan om het gewicht iets minder te laten worden. Met 2 personen een aantal keer geprobeerd, gelukkig lukte het bij de laatste poging.
De benzine was ook bijna op dus we moesten ook zorgen dat we snel een benzine pomp gingen vinden.
Savonds naar ida engberg geweest in havanna bar. Erg geslaagd dagie dus!
Zondag heb ik sochtends de was gedaan en alles uitgehangen. Na een uurtje was bijna alles droog dus ook maar alles meteen opgevouwen en opgeruimd.
Smiddags zijn we naar het strand geweest, daar kwamen we rob en han weer tegen. Gezellig op het strand gezeten tot het tijd was om te gaan.
Vandaag (dinsdag) lekker weer stage gelopen.
Om 6.15 ging mijn wekker en ben ik er uit gegaan om brood te smeren etc.
7.00 fiets ik meestal weg van huis omdat ik ongeveer een kwartiertje tot twintig minuten fiets naar rambamboelie.
Als ik daar aan kom ga ik alles klaar maken voor dat de kids komen.
Om 13.15 sta ik weer helemaal klaar buiten om weer terug te fietsen naar huis.
Lekker met thuis geskypt en rustig aan gedaan.
Morgen ga ik weer oppassen smiddags dat is dan van 14.00 tot ongeveer 17.30.
Savonds natuurlijk naar de studentenavond bij de paddock. Dan zijn de drankjes tussen 23.00 en 01.00 heel goedkoop!
Ik ben benieuwd hoe het in nederland is.
Tot de volgende keer!
P.S.
Op deze site staat een filmpje van ons appartement. (owja de kamer die gefilmt word is de kamer van ruud en melvin, het filmpje heeft melvin gemaakt namelijk!)
Na een druk maar leuk weekend heb ik we er ff iets te vertellen.
Met hun gingen we het natural park door om de natural pool te zoeken.
Savonds naar ida engberg geweest in havanna bar. Erg geslaagd dagie dus!
Vandaag (dinsdag) lekker weer stage gelopen.
Om 6.15 ging mijn wekker en ben ik er uit gegaan om brood te smeren etc.
Als ik daar aan kom ga ik alles klaar maken voor dat de kids komen.
Om 13.15 sta ik weer helemaal klaar buiten om weer terug te fietsen naar huis.
Lekker met thuis geskypt en rustig aan gedaan.
Morgen ga ik weer oppassen smiddags dat is dan van 14.00 tot ongeveer 17.30.
Ik ben benieuwd hoe het in nederland is.
Tot de volgende keer!
P.S.
25 September 2008 - 08:56
Natascha:
Hoi Lonneke,
Zie ik daar nu een foto van Cas op die tweede foto-ladder?
Inderdaad, ik zou ook wat anders voorgetseld hebben bij een natural pool, maar stoer is het natuurlijk sowieso om het allemaal te zien en mee te maken.
Niet teveel drinken daar he, met die studenten feestjes!
liefs, vanuit deventer -
25 September 2008 - 11:16
Papa:
Echt weer een super leuk verhaal en leuke foto's.
De film is ook erg leuk.
Dan kun je een voorstelling maken hoe alles er uit ziet.
X uit een zonnig Twello -
25 September 2008 - 22:35
Tante Hanny:
He Lonneke,
Prachtig verhaal en mooie foto´s. Lijkt me wel griezelen zo bij die rotsen met de auto. Hoop niet dat oom Dick daar straks van die capriolen uit gaat halen.
Hij is nu al aardig in de `Aruba-stemming´. Heeft er zin in.
Eigenlijk heel bijzonder dat opa en hij samen op pad gaan om jou te bezoeken en het eiland te bekijken! Hoop dat jullie er straks allemaal van genieten.
Dag, dag, X -
28 September 2008 - 07:47
Willie:
Hé Lonn,
Wat een spannende dingen maak je daar mee; over rotsen, tegen steile hellingen en dan ook nog bijna de benzine op; alsof ik een spannende survivalverhaal zit te lezen!! En dan gaat onze Lonn gewoon weer op haar fietsje naar "rambamboelie": geweldig.
Leuke verhalen Lonn; kzie alweer uit naar je volgende berichtje.
Herfstgroeten uit Twello -
28 September 2008 - 12:50
Tante Margreet:
geweldig die verhalen Lonneke. Zo te lezen heb je het erg naar je zin.De avonturen die je daar meemaakt maak je in Twello niet zo snel mee denk ik. Geniet ervan meid. -
29 September 2008 - 08:05
Laura:
wat een avonturen maak je mee. spannend hoor.
ik moet zo naar school, herfstweer is het hier. maja
geniet jij er maar goed van. want je boft met dat heerlijke weer daar.
x laura -
02 Oktober 2008 - 18:22
Maaik:
Lieve Lon,
Ik ben heel blij dat je het zo leuk hebt daar!
Ik heb net álle verhalen gelezen, en je Super mooie foto's bekeken!
we missen je heel erg hier! Liefs xx -
12 Oktober 2008 - 14:24
Laura:
mooie fotoladder, leuk hoor. tot januari lieve lonneke!!